Temel İlkeleri istiridye mantar tohumu
Temel İlkeleri istiridye mantar tohumu
Blog Article
Evde istiridye mantarı tohumu üretimi, azık değeri yüce bir gıda maddesi elde etmenin semtı saf dörtköşe bir uğraşı olarak da değerlendirilebilir.
Talaşlar ile bir tabanlık oluşturduktan sonrasında her 5 cm lik tabaka aralıkları ile tohum ekimi mimarilır. Sonrasında ise talaşlar nemlendirilerek ilk teşrin düzlükı kapatılır.1,5 mahiye süreç nihayetinde ise mantarlar toplanmak sinein hazırdır.
· Substratı Hazırlayın: Eğer apiko bir mantar yetiştirme kitiniz varsa, substratı hazırlamak gerekmez. Fakat substrat hazırlamanız gerekiyorsa, önceden tamlanan malzemeleri kullanarak munis bir karışım elde edin.
İstiridye mantarı tohumunun yararlanmaı ve sağlamladığı faydalar, hem zirai üretim hem de dirlik açısından dikkate ayar özellikler taşımaktadır.
İstiridye mantarı yapmak istiyorsanız sizler için detaylı bir yazı hazırladık. İstiridye mantarının kilosu 25 TL ile 50 TL beyninde tadil göstermektedir.
This website is using a security service to protect itself from online attacks. The action you just performed triggered the security solution. There are several actions that could trigger this block including submitting a certain word check here or phrase, a SQL command or malformed data.
İceberg marulu, soğan familyasından bir bitki olup alelumum salatalarda kullanılan bir türdür. İceberg marulu tohumdan yetiştirilebileceği kabilinden fidan olarak da satın alınabilir. İşte iceberg marulu tohumundan ne yetiştireceğinizle alakalı umumi adımlar:
· İceberg marulu tohumlarını toprağa 1 cm kadar derinliğe ekmeniz yeterlidir. Tohumları ektikten sonra toprağı yavaşçe bastırarak düzeltin.
· Sıcaklık ve Işık Koşulları: İstiridye mantarları umumiyetle 18-24°C beyninde bir sıcaklıkta yetişir. Ayrıca, platformı üzüntü bir yerde tutun.
· Kutu yahut Torba: İstiridye mantarı duyurmak için kullanacağınız bir konteyner veya torba.
Ekolojik Tarım: İstiridye mantarları, örgensel atıkları kullanmak ve toprağın kalitesini bırakmak muhtevain kullanılmaktadır.
· İceberg marulu çoğu kez ilgisiz çevre koşullarını sever. Bu nedenle, tohumları umumiyetle ilkbaharın er yahut güzın adım atarında ekebilirsiniz. Türap sıcaklığı 5-18 °C ortada olmalıdır.
· İstiridye Mantarı Tohumları: İyi bir kaliteye sahip tohumları seçin. Bu ekseri mantar yetiştirme kitleriyle beraberinde hasılat veya çeşitli satıcılardan gerçekleştirme edilebilir.
· Plastik Torba yahut Düzme: Yetiştirme platformını nemli varsaymak ve iyi koşulları uydurmak bâtınin kullanılır.